Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Omgeving - Maasresidence Thorn : Maasresidence Thorn
Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit. AFM Icon

Omgeving


Maasresidence Thorn ligt in een prachtig decor van water(sport), natuur en cultuur. Een absolute A-locatie waar diversiteit en kwaliteit overheersen.

Thorn

Thorn en omgeving


Thorn was tot 1794 de hoofdstad van een van de kleinste landen in Europa: het vorstendom Thorn. Een lidstaat van het heilige Roomse Rijk. De witte huizen van Thorn zijn stille getuigen van de buitengewone geschiedenis en cultuur van het stadje. In de vele eeuwen als miniatuur vorstendom, voornamelijk bestaande uit hoog adellijke dames, bloeide het Limburgse stadje op.

Tegenwoordig is Thorn een geliefd stadje voor bezoekers uit de hele wereld. De Abdijkerk torent overal bovenuit. Langs nostalgische pleintjes en typische steegjes van maaskeien kom je zo in het historische centrum met de gezelligste terrasjes en bezienswaardigheden.

Hotspots

Thorn en omgeving


wijnproeverij bij Wijngoed Thorn
Een dag vol watersport en plezier: Funbeach of Dagstrand Thorn
Vele heerlijke terrasjes en restaurants in de directe omgeving: Grand-Café ‘t Stift, De Pannenkoekenbakker Thorn en restaurant Hofferkeukens
Kunst en cultuur: Abdijkerk Thorn tot aan Bonnefantenmuseum Maastricht
oneindig shoppen in de Designer Outlet Roermond
attractieparken: Toverland, Snowworld of GaiaZoo
Prachtige nationale parken en natuurgebieden: Koningssteen en Rivierpark Maasvallei
groot aantal Golfbanen: Golfclub Land van Thorn en de Herkenbosche.

Locatie

Euregionale ligging


Roermond: 17 km
Maastricht: 43 km
Eindhoven: 50 km
Mönchengladbach: 50 km
Aken: 62 km
Luik: 74 km
Düsseldorf: 78 km
Keulen: 110 km
Antwerpen: 128 km
Brussel: 139 km

Grootste hotspot:
De Maasplassen met 3.000 hectare aan waterrecreatie!

De magie van

De Maasplassen


Varen of zeilen, zwemmen of pootjebaden, surfen of suppen, wakeboarden of gewoon in stilte genieten van het uitzicht en de natuur. Werkelijk alle ingrediënten zijn aanwezig voor een magische dag op of aan het water.

Groots waterrecreatiegebied
De Maasplassen vormen met een oppervlakte van 3.000 hectare het grootste aaneengesloten waterrecreatiegebied van Nederland.

De recreatieve waarde van het waterrijke gebied is het best bewaarde geheim van Limburg. Het is een afwisselend gebied van kleine en middelgrote waterplassen met veel afmeermogelijkheden die met elkaar verbonden zijn door de Maas en kleine sluisjes. Langs vele pittoreske dorpjes, gezellige stadskernen en prachtige natuurgebieden in Nederland en Belgisch Limburg.

Grenzeloos

groene natuur


De natuurgebieden variëren enorm. Van lieflijke strookjes tussen twee dorpskernen tot maar liefst 6 grote natuurgebieden waarvan 2 Nationale Parken. Nationaal Park De Groote Peel en Nationaal Park De Meinweg hebben een zeer gevarieerd en uniek landschap met een geheel eigen karakter. De gemeente Leudal met natuurgebied het Leudal wordt niet voor niets de tuin van Limburg genoemd. Dit natuurgebied is van een schilderachtige schoonheid en is een zeer populair wandel- en fietsgebied.

Koningsteen Thorn

Behalve de grote natuurgebieden kent de omgeving ook nog een groot aantal middelgrote en kleinere natuurgebieden zoals het natuurgebied Koningsteen. Een schitterend gebied nabij Maasresidence Thorn waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Bijzonder aan Koningssteen zijn de kuddes met Gallowayrunderen en Konikpaarden. Op de paden blijven is niet nodig. U kunt overal rondstruinen en genieten van de ruige natuur.

NIEUWSGIERIG NAAR ELK DETAIL VAN HET PLAN?
VRAAG DAN VRIJBLIJVEND DE BROCHURE AAN.